Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2011 » Вересень » 22 » ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ НА ВЕЛИКОПИСАРІВЩИНІ.Фоторепортаж
17:12
ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ НА ВЕЛИКОПИСАРІВЩИНІ.Фоторепортаж
Великописарівський РК КПУ
  22-го вересня Сумщина відмічає 70- річчя зародження партизанського руху в роки Великої Вітчизняної війни. Сумська область по праву вважається колискою партизанського руху не тільки в Україні, а і у всьому Радянському Союзі. Саме масовий  підпільний рух, який розвинувся на території Радянської України в 1941-1944 роках наближував кожного дня перемогу нашого народу над фашистською Німеччиною.
Великописарівський РК КПУ  Під керівництвом Комуністичної партії в перші місяці війни в Україні було сформовано 863 партизанських загони, більше 1700 диверсійних та розвідувальних груп. Уже на кінець 1942 року в Україні не було ні одного району, де б не діяли підпільні групи або партизанські загони. Всього в роки війни на території України діяло близько 2 тис. партизанських загонів і розвідувально-диверсійних груп, в яких нараховувалося приблизно 500 тисяч бійців і командирів.
Великописарівський РК КПУ  Сумщина стала базою формування  партизанських сполучень С.А. Ковпака та С.В. Руднєва, А.Н. Сабурова, Н.И. Наумова, Я.І. Мельника, Л.Я. Іванова,М.В. Таратути, П.Х. Куманька. Всього за період окупації Сумщини боролось з фашистами близько 21 тисячі народних месників.
Великописарівський РК КПУ  Сьогодні вшановували всіх партизанів, які загинули в роки війни на Великописарівщині. На території нашого району діяло багато партизанів та підпільників. Великописарівський районний комітет з нагоди 70- річчя прийняв участь в автопробізі по партизанським шляхам через весь район, не минувши без уваги ні однин населений пункт. В ході пробігу в  селі  Олександрівка голова та Великописарівський РК КПУчлени ВССО та голова ВСЖТ «За майбутнє дітей України» на чолі з другим секретарем райкому прийняли участь в громадській панахиді та покладанні квітів до могили загиблих партизанів. З привітаннями та словами вдячності виступив Василь
Радченко. 
    Урочистості цього року провели в с. Пожня. В центрі села біля братської могили загиблим воїнам відбувся мітинг. Зібралося чимало людей, серед яких були присутні  учасники та очевидці тих страшних подій. С кожним роком їх залишається все менше і менше. Проте ці мужні люди невтомно передають майбутньому поколінню свої  спогади та переживання наголошуючи на тому, щоб їхні діти, внуки і правнуки берегли мирне небо над головою, яке вони діставали для нас дуже дорогою ціною. А саме - ціною багатьох людських життів. Великописарівський РК КПУПерший секретар райкому привітав всіх присутніх, відмітивши, що це на сам перед, свято людей  сильних духом і з  чистою совістю, які не жаліли своїх життів заради нашого прийдешнього, заради життя наших дітей та внуків. Подякував партизанам та підпільникам за їх неоціненний подвиг. Побажав всім мешканцям району та Сумщини – нащадкам великої Перемоги міцного здоров’я, щастя, успіхів та благополуччя в родинах. Від імені  райкому Микола Васильович вручив пам’ятні медалі дітям загиблих партизанів.
     
Прес – центр Великописарівського РК КПУ

Переглядів: 919 | Додав: kpu-vp | Теги: Сумський обком КПУ, Велика Писарівка, День партизанської Слави | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0