Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Жовтень » 16 » Людина, на яку не знайшли компромату
09:33
Людина, на яку не знайшли компромату
Владимир Даниленко
Типова для поточної виборчої кампанії ситуація складається у виборчому окрузі № 162 (центр міста Охтирка) на Сумщині: за перемогу змагаються представники потужного бізнесу. Але гідну конкуренцію їм склав нардеп-комуніст Володимир Даниленко.


– ВОЛОДИМИРЕ Андрійовичу, спостерігається зростання рейтингів КПУ практично в усіх регіонах країни. Сумщина не залишилась осторонь від цієї тенденції?
– На останніх парламентських, а також президентських виборах комуністи одержали на Сумщині близько шести відсотків. На сьогодні, за даними, які є в мене, розраховуємо одержати до 15 відсотків. Тобто в два з половиною рази маємо збільшити свої попередні результати.
– Кожен округ має свої регіональні відмінності. Які, на вашу думку, найбільш актуальні саме для ваших виборців?
– Одна з головних проблем – екологія. Особливо це стосується Охтирського району, на території якого видобувають нафту й газ. Тут питання номер один – чиста вода. Треба негайно починати буріння водних свердловин і будівництво водогонів. Дещо інші труднощі в Тростянецькому районі: жахливий стан очисних споруд, які вже виробили свій ресурс. Щодо Лебедина. Наше прекрасне озеро Лебедин, яке завжди було центром відпочинку місцевих жителів, нині занедбане. Я направив депутатські звертання прем’єр-міністру та міністру екології і природних ресурсів. Секретаріат Кабміну дав доручення місцевій держадміністрації вивчити питання і вишукати можливість за рахунок державних субвенцій віднайти рішення стосовно очищення озера. Звичайно, ситуацію треба тримати на контролі. Думаю, за п’ять наступних років своєї депутатської роботи доведу справу до кінця. Ще одна кричуща проблема – фінансування сільських фельдшерсько-акушерських пунктів.
– Ви порушили питання нафтових свердловин на Сумщині. А кому вони належать?
– Разом із колегою по фракції Сергієм Гордієнком я намагався це з’ясувати. На жаль, прізвищ приватних власників свердловин дізнатися не вдалося. Дивно, але така інформація виявилася секретною.
– Що люди в окрузі говорять про продаж земель сільгосппризначення?
– Думки різні. Але більшість проти. Коли ми проводили референдум серед жителів області, в якому взяли участь більш як 100 тисяч чоловік, понад 90 відсотків виступили проти продажу землі.
ху донизу.

– До речі, нещодавно на Вашому сайті прочитав цікаву статтю про Пожнянський дитячий садочок, який знаходився у Великописарівському районі?

– Цей садок – це окрема історія, яку без сліз не можливо розповісти. Так у 1990 році КСП «Восход» за кошти господарства побудувало приміщення дитячого садочку, у ньому навіть декілька років проходило навчання дітей початкових класів, але потім місцеві депутати вирішили, що селу не потрібен дитячий садочок та продали його. Новий власник розібрав будівлю, але нажаль 18 діточок сьогодні  повинні тулитися в шкільному приміщенні, де знаходиться один стіл, за яким вони приймають сніданки та обіди. Стіл, за який сідають  дві групи по черзі, знаходиться в приміщенні кухні, теплої води не має, кімнатка де повинні проходити заняття зовсім не має стільців.

  Я, вирішив допомогти цим діткам, а тому для них будуть закуплені столи, стільці та інші необхідні приладдя.

 

– Як на руйнацію цього дитячого садочку відреагувала прокуратура?

– В свою чергу прокуратура проводячи перевірку близько чотирьох місяців, спираючись на неможливість надання рецензії на звіт про експертну оцінку приміщення колишнього дитячого садку прийшла до висновку, що фактично право дітей Пожнянської сільської ради на здобуття дошкільної освіти порушено не було.

 Цим питання я ще займусь.

– Хто ваші головні конкуренти по округу?
– Влада однозначно робить ставку на одного кандидата – почесного президента концерну «Укрросметал» Григорія Дашутіна.
– Даруйте, Дашутін – уже регіонал?! Яка ж це в нього за рахунком партія?
– Я вже й сам збився з рахунку (сміється). Але кілька місяців тому він офіційно став членом Партії регіонів. І тепер увесь місцевий адмінресурс працює на нього. Так, на заходи, де було оголошено про відновлення будівництва Великописарівської лікарні, мене чомусь не запросили. Але покликали Григорія Петровича.
– Особисто вам довелося стикатися з проявами так званого чорного піару?
– На мене, хоч як намагалися, компромату так і не знайшли. Маєтків у мене не виявилося, лімузинів теж, до бізнесу відношення не маю. Моя робота – це керівництво обласною організацією Компартії та робота у Верховній Раді. За чотири роки я вніс близько 80 законопроектів. Намагаюся завжди зустрічатися з виборцями, за час моєї депутатської каденції розглянуто близько чотирьох тисяч звертань громадян. Допоміг охтирчанам похилого віку повернути вклади з банку «Володимирський» – це більше 73 мільйонів гривень. Скажу відверто: не все вдалося заладнати. Але жодне звертання не залишилося поза моєю увагою.
– Яку головну думку хотіли б донести до виборців?
– Люди повинні розуміти: до того часу, доки у владі буде представлений потужний бізнес, нормальний розвиток країни неможливий. З 2009 року у Верховній Раді лежить мій законопроект про несумісництво окремих посад із корпоративними правами. Йдеться про те, що люди, які займаються приватним бізнесом, не повинні перебувати в органах виконавчої і законодавчої влади. Займайтеся бізнесом, панове, а не політикою. Ми ж бачимо: коли змінюється влада, такі люди переходять під кольори наступної влади. Представники потужного капіталу не захищатимуть просту людину. Головне для них – одержання прибутку за рахунок експлуатації людини праці.

 

Автор: Володимир БОГУН. 
Переглядів: 489 | Додав: kpu-vp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0