Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Травень » 18 » Венеціанська комісія: Заборона комуністичної ідеології та символіки грубо порушує європейські стандарти прав і свобод людини і громадянина
20:01
Венеціанська комісія: Заборона комуністичної ідеології та символіки грубо порушує європейські стандарти прав і свобод людини і громадянина

9 квітня 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» (реєстраційний № 2558). 15 травня він був підписаний Президентом України Петром Порошенком.

Однак, прийнявши на себе низку політико-правових зобов’язань перед Європейським Союзом, Україна повинна дотримуватися основоположних європейських стандартів у царині прав і свобод людини і громадянина. А ці стандарти є абсолютно протилежними ідеології зазначеного Закону. Всі передові країни Європейського Союзу на сьогодні скасували закони, якими заборонялися комуністична ідеологія та використання символіки радянського періоду.   

Важливим є Висновок Венеціанської комісії та ОБСЄ / ODIHR від 2013 року стосовно законодавчої заборони символів комуністичної епохи, що мало місце в Республіці Молдова.

В данному Висновку Венеціанська комісія жорстко засудила прийнятий парламентом Республіки Молдова закон про заборону комуністичної ідеології та символів комуністичної епохи.

В підсумку розгляданий закон Конституційним Судом Республіки Молдова був скасований. 

Слід зазначити, що згідно з Інструкцією щодо регулювання діяльності політичної партії, прийнятої ОБСЄ / ODIHR і Венеціанською комісією «… заборона і розпуск політичної партії не може відбуватися через те, що її ідеї є неприйнятними, непривабливими або ображають. Якщо партія не застосовує насильство і не загрожує громадянському миру або демократичному конституційному ладу країни, не виправдані ні заборона, ні розпуск».

Джерело: http://www.kpu.ua/ru/81436/venetsianska_komisija

_zaborona_komunistychnoji_ideologiji_ta_symvoliky_grubo_

porushuje_jevropejski_standarty_prav_i_svobod_ljudyny_i_gromadjanyna

Переглядів: 446 | Додав: kpu-vp | Теги: заборона, КПУ, антикомунізм, хунта, символика, Венеціанська комісія, ідеологія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0