Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Володимир Даниленко розповів про результати проектів «Контроль. Порядок. Справедливість» та «Робота. Захист. Зарплата»
14:55
Володимир Даниленко розповів про результати проектів «Контроль. Порядок. Справедливість» та «Робота. Захист. Зарплата»

 

Реалії сучасного життя, на жаль, складаються таким чином, що від безчинства та беззаконня з боку можновладців потерпають найбільш незахищені верстви населення – робітники. Та незахищеними вони стали саме за останні двадцять з лишком років. За іронією долі, саме тоді, коли Україна стала на шлях самостійності. За ці роки можна збудувати нову економічно й політично незалежну країну, а можна звести всі попередні здобутки нанівець. Україна, а точніше – її влада, обрала другий шлях. От і маємо сьогодні всі можливі та неможливі порушення прав наших громадян, зруйновану економіку і залежність від іноземних фінансових структур. На поліпшення ситуації чекають хіба лише невиправні ентузіасти, а комуністи вже почали діяти у рамках всеукраїнських проектів КПУ «Контроль. Порядок. Справедливість» та «Робота. Захист. Зарплата». Про перші результати цих проектів розповість перший секретар Сумського обкому КПУ, депутат Верховної Ради України VI скликання Володимир Даниленко.

 

- Володимире Андрійовичу, що стало передумовою до проведення акцій цих?

- Ситуація, що склалася сьогодні на підприємствах зумовлена існуванням різних форм власності, за яких не спостерігається ані принциповості, ані відповідальності, ані турботи про робітників. Існуючий стан речей поглиблюється ще й тим, що заборгованість з заробітної плати не зменшується, а збільшується. Невиплата заробітної плати, наголошую, саме заробленої заробітної плати, тягне за собою негативні наслідки для всіх працівників, адже є основним джерелом життя кожної сім’ї. Це: і продукти харчування, і комунальні платежі, і плата за навчання та багато іншого. Саме з метою підвищення відповідальності керівників підприємств цей проект взятий на озброєння партії, і через депутатський корпус, все-таки, примусити їх вирішувати накопичені питання.- 

Функціонування підприємствце, перш за все, економічна безпека країни, її стабільний розвиток, добробут громадян, врешті-решт. Які основні причини того, що більшість з них працює з грубими порушеннями?

- Відповідь по цьому питанню досить конкретна – тому, що немає рівності та відповідальності керівників за роботу підприємств. За підсумками проведеної роботи на підприємствах виявили, що значні фінансові ресурси знаходяться в тіні, які держава на даний момент не в змозі проконтролювати. А принцип керівника на сьогодні такий: «Думай, в першу чергу, про себе, а вже потім про країну і людей». Таких керівників досить багато, так як особливістю приватного володарювання є не думка про людей і державу, а думка про накопичення свого капіталу.

- Які порушення трудового законодавства та й роботи підприємств, взагалі, були найбільш кричущими?

- Найскладнішою виявилася ситуація на підприємствах оборонного комплексу, який ще якихось двадцять з лишком років тому працював на весь Радянський Союз. У нашій області у цій галузі найбільш потерпають підприємства міста Шостки. Кожному зрозуміло, що такий стан речей є неприпустимим, адже держава повинна зберігати і стимулювати розвиток вітчизняних підприємств, а не віддавати замовлення іноземним фірмам. Наприклад, до процесу утилізації боєприпасів необхідно залучати наших спеціалістів, які, без сумніву, є в Україні. Але під час проходження тендеру по виконанню цих робіт, який проходить з відмиванням коштів, замовлення віддають іноземним підприємствам, а свої підприємства знаходяться поза зоною. Така ситуація склалася не вчора і не сьогодні. Це – результат роботи, так званого, компрадорського капіталу, який формується за принципом «купи-продай». Цей принцип був властивий саме «помаранчевим», які цим завозом імпортного товару вбивали вітчизняного товаровиробника.

- Чи можна сказати, що порушення на підприємствах, у даному випадку Сумщини, є масовими?

- Якщо давати аналіз загальної ситуації, то за оцінками різних економічних фахівців, ці порушення є масовими і набирають тіньовий обіг коштів по всім напрямках. А це, близько 50% від практично реального обігу. Всі ці кошти знаходяться в тіні і працюють не так як потрібно.

- Яких заходів вже вжито Вами особисто і Вашими однопартійцями у розв’язанні даної ситуації?

- У мене, як у народного депутата VI скликання, були свої форми впливу, тобто депутатські запити, депутатські звернення і притягнення керівників до кримінальної відповідальності. Всі депутати-комуністи також були підключені на місцевому рівні до цих завдань, що дало позитивні результати по вирішенню проблем громадян, які зверталися до нас по допомогу. Одним з таких прикладів є Шосткинський завод «Зірка», де, завдяки своєчасно підготовленому законопроекту, вдалося зрушити справу з місця і розпочати процес поступової ліквідації заборгованості по заробітній платі.

- Чи можна припустити, що пророблена Вами робота не буде завершена із закінченням терміну проведення акції «Робота. Захист. Зарплата». Чи будете Ви й надалі відстоювати права тих людей, які цього потребують?

- Це наша постійна робота. Основним принципом ідеології партії є, все-таки, покращення рівня соціального захисту, життя простих людей… Це звична робота для всіх партійних організацій протягом року, п’ятирічки і, взагалі, завжди, – боротися з тими недоліками, які є у цій та інших сферах.

Наталія Петренко

 

Переглядів: 475 | Додав: kpu-vp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0