Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Лютий » 3 » Звернення до депутата!
15:43
Звернення до депутата!

Жителі Великописарівського району звернулись до депутата Верховної ради Бабіч Вікторії про закриття акушерсько-гінекологічного відділення в районі в зв’язку з відсутністю акушер-гінеколога.

Управління охорони здоров’я Сумської області державної адміністрації 15 січня підписало указ «Про тимчасове припинення роботи акушерсько-гінекологічного відділення Великописарівської ЦРЛ ». Причиною цього є перехід районного лікаря-гінеколога на іншу роботу, а отже – неможливість функціонування відділення без спеціаліста. Таким чином, не може працювати й середній медичний персонал відділення.

Але найголовніше те, що без гінекологічної допомоги залишається жіноча частина району – це близько 10 тисяч жінок. Причин бити на сполох більше ніж достатньо, оскільки на диспансерному обліку лікаря-гінеколога перебуває 518 наших землячок і необхідність надання невідкладної допомоги виникає дуже часто, а в ЦРЛ на цей час відсутній транспорт із необхідним обладнанням, щоб транспортувати жінок. Згідно із згаданим наказом обласного управління охорони здоровя тепер транспортувати пацієнток для екстреної акушерсько-гінекологічної допомоги буде проводитись в Охтирському ЦРЛ або в Сумський обласний перинатальний центр. Їх віддаленість від нас 50-100 кілометрів. Що може трапитись за цей час, доки доправлять хвору із загостренням до мед закладу, можна тільки здогадуватись.

Слід брати до уваги й той факт, що нині в районі зареєстровано 55 вагітних жінок і вже в першому кварталі 22 із них мають народжувати дітей. До того ж, усі жінки після 40 років потребують систематичного огляду гінеколога із проведенням цитологічного дослідження. Торік уперше виявлено було 4 особи із онкологією на початкових стадіях. Усього на онкологічному обліку в районі перебуває 63 жінки.

Торік із гінекологічного відділення було виписано 334 жінки, із пологового відділення 229, лікарем гінекологом було прийнято 3322 жінки, із них 1756 – із сільських населених пунктів. Чи поїдуть усі ці жінки в інший район або в обласний центр до фахівців гінекологів? Навряд чи. Чекатимуть до тих пір, поки «припече», а це може призвести до вкрай негативних наслідків для здоров’я жінок.

Голова районної державної адміністрації Віктор Гонтаренко запевнив, що проблема ця – на постійному контролі влади і докладається максимум зусиль, щоб жінки району не залишились без гінекологічної допомоги.

Депутати райради підтримали запит й вирішили направити депутатське звернення до обласного керівництва з проханням посприяти у вирішенні кадрової проблеми нашої ЦРЛ. 

        

                                         В-Писарівський РК КПУ

Переглядів: 435 | Додав: kpu-vp | Теги: звернення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0