Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Вересень » 21 » Cумщина пам’ятає своїх героїв
08:44
Cумщина пам’ятає своїх героїв

У Сумах вшанували пам’ять Сидора Артемовича Ковпака – партизанського генерала періоду Великої Вітчизняної війни, доля якого нерозривно пов’язана з Сумщиною.

С.А. Ковпак був учасником найгучніших воєн ХХ століття: Першої світової, Громадянської та Великої Вітчизняної. Ще під час Громадянської війни він очолював місцевий партизанський загін, що боровся на Україні з німецькими окупантами разом із загонами О. Я. Пархоменка. Досвід, здобутий у попередніх військових подіях, знадобився Сидору Ковпаку під час Великої Вітчизняної війни, коли він з 1941 року стає командиром Путивльського партизанського загону, а потім — з’єднання партизанських загонів Сумської області.

У 1941–1942 роках з’єднання С.А. Ковпака здійснило рейди в тилу ворога по Сумській, Курській, Орловській і Брянській областях. У 1943 році партизанський загін під проводом Сидора Артемовича здійснив свій найвідоміший похід – Карпатський рейд, підриваючи військову міць противника на теренах Правобережної України. Загалом, Сумське партизанське з’єднання під командуванням Ковпака пройшло з боями по тилах німецьких військ більш як 10 тисяч кілометрів, розгромило гарнізони супротивника в 39 населених пунктах.

Сидору Ковпаку, хлопцю зі звичайної селянської родини, за бойові звитяги та відданість Батьківщині у квітні 1943 року було присвоєно військове звання генерал-майора. У різні роки був удостоєний звання двічі Героя Радянського Союзу та безлічі інших нагород.

«Сидір Артемович Ковпак – це справжній взірець мужності, відважності і життєвої мудрості.  Його внесок у перемогу радянських військ над німецько-фашистськими загарбниками важко переоцінити. Я пишаюся, що являюся земляком такої, без сумніву, видатної людини, і обіцяю зробити все від мене залежне, щоб прийдешнє покоління пам’ятало і шанувало своїх героїв. Але навіть у такий день буває сумно, тому що у нашій області є такі політичні сили, які ганебно ставляться до Сумщини, як до партизанського краю, або й зовсім не цінують справжніх захисників Вітчизни», – народний депутат України VI скликання, перший секретар Сумського обласного комітету КПУ Володимир Даниленко.

На знак поваги і вдячності за здобуту перемогу у Великій вітчизняній війні представники Сумського обласного та міського комітетів Комуністичної партії України сьогодні, 7 червня, вшанували пам’ять Сидора Ковпака, в день 126-ї річниці з дня його народження.

 

Переглядів: 470 | Додав: kpu-vp | Теги: тс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0