Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Січень » 24 » ФРУНЗЕНСЬКА МЕДИЦИНА ПРОСИТЬ ЗАХИСТУ
11:00
ФРУНЗЕНСЬКА МЕДИЦИНА ПРОСИТЬ ЗАХИСТУ

До народного депутата України Вікторії Бабич надійшов лист від колективу ПАТ «СНВО ім. Фрунзе» з проханням допомогти вирішити питання стосовно збереження структурного підрозділу та залишення в колективному договорі на 2013 рік питання медичного обслуговування працівників ПАТ «СНВО ім. Фрунзе». Найперше, куди звернулися фрунзенці, був Сумський міський комітет Компартії України. Другий секретар міськкому, депутат Сумської міської ради  Наталія Дейніченко відразу ж «забила тривогу». Так до справи «підключилася» народний депутат України.

     Для ефективного вирішення питання Вікторія Бабич з’ясувала, що на сьогодні стоїть питання про закриття підрозділу МСЧ і в разі бездії, десятки людей залишаться без роботи.

     «Стає дуже прикро, коли керівники підприємств ліквідовують відділення, підрозділи, що діяли не один десяток років та зарекомендували себе лише з кращої сторони», - зазначила народний депутат.

     Справді, цехове відділення існує вже більше 40 років. За цей час налагоджено якісну та ефективну роботу по наданню медичної допомоги працівникам підприємства, проведення попередніх та періодичних медичних оглядів, роботу всіх допоміжних структурних підрозділів.

     У повному обсязі проводяться клініко-біохімічні, лабораторні, функціональні обстеження. Лікарі цехової служби, спеціалісти кабінетної служби мають спеціальну підготовку з питань професійної патології, що надає можливість проводити попередні та періодичні медичні огляди та займатися попередженням і лікуванням професійних захворювань та своєчасним раціональним працевлаштуванням.

     До того ж, лише на базі МСЧ ПАТ  «СНВО ім. Фрунзе» є можливість проводити медичні огляди робітників, які працюють зі шкідливими виробничими факторами,  в повному обсязі.

     Лікарі та медичні сестри цехової служби організовують проходження медичних оглядів у «Дні донора». Щомісячно проводиться експертна оцінка з тимчасової втрати працездатності в цілому по ПАТ  «СНВО ім. Фрунзе» та по структурних підрозділах.

     Ще одним досягненням є те, що лікарями цехового відділення сумісно з програмістами УКАСУ розроблено та впроваджено в роботу єдину по Україні програму «Аналізу захворюваності», завдяки якій є можливість контролювати рівень захворюваності робітників.

     І такий підрозділ  хочуть ліквідувати? Якщо навіть не звертати увагу на досягнення відділення, то як можна позбавити працівників підприємства якісного медичного обслуговування? Виходить, тільки в Радянські часи влада дбала про безкоштовну медицину, й про стабільне виробниче медичне обслуговування зокрема?

     «Раніше на кожному підприємстві працювали медпункти, людей обслуговували цехові терапевти, був період міцної виробничої медицини. Сьогодні ж керівники підприємств дбають про кількість виробленої продукції, але аж ніяк не про якість праці. Адже саме здоров’я людини сприяє високому рівню працездатності всього трудового колективу. Тому вкрай важливо, щоб  для роботодавця питання створення безпечних умов праці стали обов’язковими умовами», - заявила Вікторія Бабич.

     Враховуючи ефективність та якість роботи цехового відділення,  а також важливість забезпечення медичного забезпечення працюючих, Вікторія Володимирівна звернулася до директора ПАТ «СНВО ім. Фрунзе» О.Ю. Цимбала з проханням зберегти вищевказаний підрозділ МСЧ ПАТ  «СНВО ім. Фрунзе» та залишити в колективному договорі на 2013 рік питання медичного обслуговування працівників. Про цю ж проблему Вікторія Бабич проінформувала у своєму депутатському зверненні  й голову обласної державної адміністрації Ю.П.Чмиря. 

Цвітана СКОРИНА

Переглядів: 450 | Додав: kpu-vp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0