Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2013 » Січень » 29 » Ігор Калєтнік: Податкові пільги мають надаватись тимчасово
10:33
Ігор Калєтнік: Податкові пільги мають надаватись тимчасово

Через податкові та митні пільги Державний бюджет щороку недоотримує більше чверті надходжень у вигляді податків.

   Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради України, комуніст Ігор Калєтнік.

   За його словами, тільки за три квартали 2012-го існуючі пільги з податку на прибуток призвели до прямих втрат бюджету у майже 20 мільярдів гривень.

   «Навіть попередній аналіз свідчить про те, що кількість недоотриманих державою коштів не співмірна з ефектом від таких преференцій. Ревізію пільг з податку на прибуток треба проводити першочергово. Адже Податковим кодексом вже передбачено зниження ставки цього податку до 19 відсотків з початку року. Залишити пільги з податку на прибуток потрібно тільки для пріоритетних галузей економіки, таких як, наприклад, сільське господарство. Для підтримки започаткування бізнесу, на перших етапах відкриття власної справи. Або державним підприємствам, які без таких надання таких преференцій стануть збитковими», – підкреслив перший заступник голови парламенту.

   Він додав, сума нарахованих митних пільг з ПДВ, пільг зі сплати акцизного податку та ввізного мита у 2012-му році склала майже 43 мільярди гривень.

   «Майже половина з них – це «нульове» ПДВ на імпорт природного газу. Півтора мільярди – пільги при ввезенні енергозберігального обладнання. А також близько 7 мільярдів гривень – пільги з податку на додану вартість при ввезенні ліків та медичного обладнання. Чи відчули на собі українці здешевлення ліків? Всі ці гроші – це умовно нараховані податки, які могли б надійти до бюджету. І бути витрачені, наприклад, на закупівлю реальних ліків для хворих на онкологію, на туберкульоз, на боротьбу із сердцево-судинними захворюваннями. Ці програми профінансовані в бюджеті менше, ніж на половину від потреби», – сказав Ігор Калєтнік.

   На думку першого заступника голови Верховної Ради, податкові пільги мають запроваджуватись тимчасово. Після детального обґрунтування необхідності надання таких преференцій.

   «А поки на сьогодні перелік галузей, перелік компаній, що отримують податкові пільги, регулюється у ручному режимі. Вони мають призначатись на основі стратегічного аналізу, на певний час, під відповідальність Кабінету Міністрів», – наголосив Ігор Калєтнік.

   І додав, що саме уряд щорічно має проводити моніторинг ефективності податкових преференцій.

   «Якщо ми говоримо про пільги, ми звільнюємо від сплати невеликого податку, щоб потім, через певний час, отримати надходження, які перевищать ці втрати. Тоді така політика – ефективна. В іншому разі – це спосіб дискримінації і створення нерівних конкурентних умов для бізнесу», – підкреслив Ігор Калєтнік.

 

Прес-служба

 

 

Переглядів: 482 | Додав: kpu-vp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0