Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Квітень » 24 » Наказ Генпрокуратури, МВС і МОЗУ про встановлення факту смерті - безглуздий
09:54
Наказ Генпрокуратури, МВС і МОЗУ про встановлення факту смерті - безглуздий
Наказ
  У вас помер родич? 
Приготуйте свої нерви, адже  вас розглядатимуть як потенційного злочинця
  В Україні суттєво ускладнилась процедура реєстрації фактів смерті громадян.  Віднедавна майже кожна смерть фіксується як злочин, а родичі – потенційні злочинці! Таке знущання над громадянами України, випливає зі спільного наказу Генпрокуратури, МВС і МОЗУ №102/685/692 від 25 жовтня 2011 року, яким визначено порядок взаємодії між цими структурами при встановленні факту смерті людини. Новий Порядок прийнято «для забезпечення ефективної взаємодії» між згаданими структурами «при перевірці фактів смерті людини з метою запобігання випадкам неякісних перевірок обставин смерті людини та укриття умисних вбивств». Та найголовніше те, що про людей ніхто не подумав приймаючи даний Наказ. Люди вже відчули на собі всю його безглуздість, коли вони позбавились права навіть закрити очі померлому, бо повинні виконувати Наказ.
   Нововведеннями обурені і медики. Лікарі «швидкої» відтепер замість того, аби рятувати живих, вимушені їхати на виклики до трупів. При цьому їм годинами доводиться чекати прибуття на місце працівників міліції. Варто зазначити, що ані на вищому, ані на місцевому рівні досі не оприлюднено жодного порядку дій для громадян, у зв’язку із прийняттям згаданого наказу.Не визначено відповідальність посадових осіб у разі затягування оформлення факту смерті (адже не можуть родичі померлих по кілька годин чекати експертів, хтось мусить відповідати за завдану їм моральну травму). 
   Виглядає так, що благенький намір боротьби з фактами насильницької смерті насправді провокує інший кримінальний злочин – корупцію, від якої без того захлинається держава. У селах ситуація є ще жахливішою. Коли помирає людина, працівники міліції відмовляються приїздити й оглядати труп. Вони посилаються на брак бензину, службових автомобілів, перевантажений графік роботи і знаходять низку інших причин аби нікуди не їхати. Тому родичі померлого мають за свій рахунок винаймати таксі, їхати аж в райцентр по міліціанерів, привозити їх до померлого і відвозити назад.А у випадку, коли особа не має родичів, то за які кошти сільські ради повинні направляти померлого лікарні для проведення експертизи?
   У звязку з цим, народним депутатом України Володимиром Даниленком було направлено депутатське звернення від 21.03.2012 року до Міністерства охорони здоров’я України, Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ переглянути обгрунтвання та доцільність даного Наказу. На, що ініціатори повідомили, що положення Порядку не суперечить вимогам чинного законодавства України, при цьому не рахуючи прав громадян, які змушені просто стояти і дивитися на тіло та прав органів місцевого самоврядування, які за браком фінансування не мають можливості здійснювати дані процедури. До того ж, на сайті Міністерства юстиції України не відображена реєстрація даного Наказу, що позбавляє ініціаторів права вимагати від громадян його виконання, а тому 11 квітня 2012 року Володимир Даниленко звернувся до Мінюсту з вимогою не реєструвати даний Наказ та вжити заходів для припинення його дії.
Переглядів: 616 | Додав: kpu-vp | Теги: Сумський ОК КПУ, наказ, Великописарівський РК КПУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0