Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Травень » 1 » Привітання Володимира Даниленка з 1 Травня - Міжнародним днем солідарності трудящих
10:33
Привітання Володимира Даниленка з 1 Травня - Міжнародним днем солідарності трудящих

Шановні жителі Сумщини!

Наближається Першотравень – одне з улюблених свят нашого народу. Навіть  покоління сучасників, не вкладаючи ніякого політичного підтексту у це свято, пам’ятають і повторюють його гасло: «Мир!», «Праця!», «Першотравень!» А оці три слова, пройшовши випробування часом,  залишаються і сьогодні основоположними принципами Міжнародного дня солідарності трудящих.

Варто згадати історію виникнення цього свята, що й сьогодні крокує твердою ходою по планеті, об’єднуючи людей у прагненні миру та результативної  праці на благо своїх родин.

Червона дата календаря пов'язана з подіями, які відбулися 1 травня 1886 року в Чикаго, коли робітники оголосили страйк і вимагали переходу з 15-годинного робочого дня на 8-годинний. Це був досить масовий виступ, до якого приєдналися робітники практично всього міста, що було на той час  великим промисловим центром. Влада жорстоко розправилася з  протестуючими, багато людей, у тому числі й лідери робітничого руху, загинули. У пам’ять про ті події Паризький конгрес ІІ Інтернаціоналу у 1889 році закликав згадувати цей день. Відтоді й з’явився Міжнародний день солідарності трудящих. Його відзначають в 142 країнах і територіях світу. І хоч у деяких країнах він називається по-іншому, наприклад, День праці, суть і глибинний зміст його не змінюється: трудящі в усьому світі солідарні з тими, хто відстоює свої права на мирне життя і працю.

На жаль, час від часу і в Україні лунають заклики про відміну цього дня. Такі «знавці історії» пов’язують Першотравень з радянським періодом життя нашої країни, проявляючи тим самим своє невігластво. Зрозуміло, що олігархічним режимам, що встановили своє панування, дуже не подобається солідарність трудящих і ті сили, які всупереч владі, намагаються об’єднати  людей праці довкола ідеї миру, громадянського спокою і справедливості.

Адже у людей праці, а ми відносимо сюди не тільки робітників, а й державних службовців нижчих рангів, і медиків, і вчителів, і дрібних фермерів та малий і середній бізнес, дуже багато проблем: і невчасна виплата заробітної плати, і відсутність соціальних гарантій, і незабезпечення житлом, платна медицина, високі тарифи на житлово-комунальні послуги, високовартісна  освіта. А в суспільстві соціальної справедливості людина праці – це основа основ, це найвища цінність держави. 

У Програмі Компартії України, у Передвиборчій програмі кандидата на пост Президента України, лідера українських комуністів Петра Миколайовича Симоненка чітко прописані антикризові заходи, які можуть повернути Україну від капіталістично-олігархічного режиму панування до реального народовладдя, коли держава, у якій джерелом влади є народ, контролює  суперприбутки олігархів, і справедливість розподілу соціальних благ. Тільки така держава може гарантувати людям мир, спокій, справедливість. В України, у людей на Заході і Сході, котрі доведені сьогодні до відчаю режимами і кланами, є великий історичний шанс стати країною миру, справедливості і процвітання.

З Першотравнем Вас! Хай  сонце цього дня благословляє  нашу землю і дає сили і мудрості Вам,  шановні люди праці.

З повагою,

Володимир ДАНИЛЕНКО 

перший секретар Сумського ОК КПУ,

народний депутат України VІ скликання

Переглядів: 395 | Додав: kpu-vp | Теги: поздравление с 1 Мая | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0