Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2011 » Липень » 6 » Слово про людину
16:30
Слово про людину
Малулін Іван   Мачулін Іван Петрович народився 16 січня 1938 року в селі Олешня Охтирського району Сумської області. В родині був п’ятою дитиною, мати виховувала його самотужки, так як батько помер від ран невдовзі після Великої Вітчизняної війни. Закінчивши семирічку вступив до сільськогосподарського  технікуму за спеціальністю «агрономія». Після закінчення технікуму був направлений на роботу в Тернопільську область, де працював агрономом в колгоспі, а  звідтіль в 1957 році  молодого агронома призвали до лав Радянської Армії. Там Іван Петрович став комуністом. В 1959 році він на відмінно закінчив Вечірню партійну школу при політвідділі частини. За час проходження служби в військовій частині і роботі в партійній організації частині Іван Петрович показав себе грамотним і старанним  воїном – комуністом. Партійні доручення виконував сумлінно, почату справу завжди доводив до кінця. За бездоганну службу в рядах  Радянської Армії мав ряд заохочень від командування. Після закінчення військової служби повернувся в рідне село, де пропрацював наступні 10 років заступником голови колгоспу та секретарем парткому.
    В 1971 році був направлений в селище Велика Писарівка, де очолив колгосп «Україна». За керівництва Мачуліна слава про передовій колгосп стала відома на всій  Сумщині. Робота на цій посаді була високо оцінена двома орденами Трудового Червоного прапора. Наполегливий, цілеспрямований, енергійний лідер наступні роки працював спочатку другим, а потім першим секретарем районного комітету компартії. Ніколи не зраджував своїм політичним ідеалам. Його партійний стаж на сьогодні  52 роки.
  У 1994 році був обраний населенням району головою Великописарівської районної Ради. Згодом був призначений головою Великописарівської райдержадміністрації, яку очолював до 1998 року. Продуктивним називали люди час, коли Іван Петрович керував районом. Створювалися тваринницькі комплекси, будувалися будинки, зведено дім зв’язку, військкомат, відкрито профтехучилище, прокладалися дороги, мости…. Голова користувався неабияким авторитетом. Чуйний, уважний, знаходив підхід і до простого робітника, і до ланкової, і до високого посадовця. При цьому завжди залишався скромним і над вимогливим до самого себе.
   Вийшовши на пенсію, не покинув громадського життя  та продовжує брати активну участь у  суспільному житті району. Входить до президії ветеранської організації та є членом райкому Компартії України. До нього і сьогодні звертаються за допомогою, Іван Петрович завжди уважно вислухає проблему, мудро розсудить, як краще її вирішити. За це його особливо поважає і молоде і старше покоління.
  Відрада для його душі – велика дружня родина: дружина Марія Арсентіївна, син і донька, три онуки й одна правнучка. Голова сім’ї пишається, що рідні знайшли своє покликання у медицині. Дружина до пенсії працювала медсестрою в районній поліклініці, донька теж медсестра – в Сумській обласній дитячій лікарні, син – лікар-стоматолог у Тростянці. Знайомі відзначають теплі стосунки подружжя Мачуліних. Любов, взаємоповага, взаєморозуміння, підтримка – їх головні цінності. Лише на пенсії у Івана Петровича з’явилася можливість віддячити дружині за довгі роки самовіддачі, яку вона віддала заради благополуччя родини у свій час. Адже працюючи з ранку до пізнього вечора, часу для рідних мав обмаль. Тож тепер турботливий батько і дідусь особливо радо підтримує дітей і онуків, пишається їхніми успіхами. 
     Традиційно двічі на місяць родина збирається разом. Іван Петрович цінує кожну годину, проведену в колі сім’ї, адже в цьому і бачить людське щастя.
    На запитання, чим особлива Велика Писарівка, її відомий мешканець Іван Петрович Мачулін відповів: «Звичайно, велика особливість самого Великописарівського району в географічному розташуванні. На сході вона межує з російською Бєлгородською областю. Здавна міцна дружба між українцями і росіянами. Я довгий час товаришую з головою Гайворонської райдержадміністрації Олександром Івановичем Головіним. Працюючи разом, обмінювалися досвідом, допомагали і словом і ділом.
      У нас дуже хороші люди, привітні, відкриті, трудолюбиві. Наш край – сільськогосподарський, тому тут дуже цінується любов до праці. Раніше села були заможніші, а тепер  занепали. Але надію не втрачаємо». 

     Другий секретар
Великописарівського РК КПУ                     Статівка Т.О.

Переглядів: 872 | Додав: kpu-vp | Теги: райком кпу, Сумской обком КПУ, Виликописарівка, Мачулін, люді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0