Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Липень » 4 » Виступ Петра Симоненка у Верховній Раді України 3 липня 2014 рок
10:41
Виступ Петра Симоненка у Верховній Раді України 3 липня 2014 рок

Шановні колеги!

Чому фракція Компартії не буде підтримувати ці пропозиції (президентський законопроект щодо внесення змін до Конституції)?

В разі прийняття ініційованого проекту закону про внесення змін до Конституції, зверніть увагу, глава держави офіційно, на рівні Основного Закону, зосередить в своїх руках не тільки безпосереднє керівництво сферою оборони і зовнішньополітичною діяльністю, а й досить широкі повноваження в надзвичайно важливих питаннях економічної політики, а через своїх представників в регіонах і районах, яких він призначатиме і звільнятиме одноосібно, фактично підпорядкує собі всю вертикаль органів виконавчої влади і самоврядування, місцевих рад та їх виконавчих органів.

Ще раз хочу наголосити: пропоновані зміни до Конституції спрямовані на суттєве розширення президентських повноважень і звуження прерогатив Верховної Ради і уряду. Таких конституційних повноважень не мав досі жоден президент України. Я на цьому наголошую в зв’язку з тим, які декларації лунали під час виборів і на Майдані.

Президент призначає на посади та звільняє з посад без подання уряду чи прем’єр-міністра голову Антимонопольного комітету, голів та членів національних комісій, що здійснюють державне регулювання природних монополій у сферах зв’язку та інформації, ринків цінних паперів і фінансових послуг. Це прибирається з повноважень Верховної Ради.

Місцеві державні адміністрації ліквідуються, але замість них передбачається заснування інституту представників президента по всій вертикалі з дуже широкими повноваженнями. При здійсненні своїх повноважень президентські представники будуть підзвітні президенту, відповідальні та підконтрольні тільки перед ним. Представники президента в областях координуватимуть діяльність представників в районах. Особливості організації та діяльності представників президента в регіонах і районах мають бути визначені окремим законом

На представників президента покладається здійснення нагляду. Представники президента координуватимуть взаємодію територіальних органів, центральних органів виконавчої влади, передусім силових структур, контролюючих органів.

Надзвичайно важливе розуміння того, які функції у них будуть під час введення надзвичайного стану. За поданням президентських представників президент зупинятиме дію рішень органів місцевого самоврядування з мотивів їх невідповідності законам і Конституції. Тобто є пряма мотивація для того, щоб в який завгодно час не давати можливість працювати місцевим органам самоврядування.

Органи місцевого самоврядування не матимуть впливу на діяльність представників президента. Варто у цьому зв’язку нагадати, що зараз місцеві ради мають право висловлювати недовіру главам місцевих державних адміністрацій, які до того ж призначалися і звільнялися з посади президентом за поданням Кабінету Міністрів.

Це означає створення в Україні досить жорсткої, централізованої, підпорядкованої особисто главі держави вертикалі влади, до функціонування якої не матиме відношення уряд.

Багаторічний вітчизняний досвід свідчить, що наявність в регіоні двох паралельних органів нерідко призводить до конфліктних ситуацій, з’ясування, хто з них головний, старший. Це практично той дуалізм, проти якого ми постійно боролися.

Також ми не можемо погодитися з тим, що прокуратура втрачає повноваження нагляду.

Таким чином, ще раз хочу підкреслити, що фракція Компартії пропонує виконати ті зобов’язання, які брав на себе президент, коли говорив, що він підтримує в першу чергу парламентсько-президентську республіку і всі зусилля спрямує на реальну децентралізацію влади, тобто передачу цих повноважень районним, міським і обласним радам, і створеним ними виконавчим структурам.

Переглядів: 440 | Додав: kpu-vp | Теги: Симоненко П.Н | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0