Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2012 » Березень » 30 » Володимир Даниленко добивається належного соціального захисту журналістів сільської місцевості
17:54
Володимир Даниленко добивається належного соціального захисту журналістів сільської місцевості
Микрофон  У грудні місяці 2012 року до народного депутата України першого секретаря Сумського обкому КПУ Володимира Даниленка за дорученням журналістів комунальних засобів масової інформації Великописарівщини звернувся журналіст Нечвоглод П.Є.
  У своєму зверненні журналіст звернув увагу на відсутність механізму реалізації пільг передбачених статтею 18 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», зокрема в згаданій статті говориться, що журналісти, які  живуть  і  працюють  у сільській місцевості, селищах міського типу,  безоплатно користуються житлом, опаленням і освітленням  відповідно до законодавства - через систему державних субсидій на утримання цього житла та оплату зазначених комунальних послуг. 
  На зазначений лист Володимиром Даниленком було надіслане депутатське звернення до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з проханням надати пояснення щодо механізму отримання пільг та норми їх надання журналістам сільської місцевості .
  Міністерство повідомило, що видатки на надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг окремим категоріям громадян, які мають на них право, здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання передбачених законодавством пільг.
  Статтею 102 Бюджетного кодексу України надання журналістам, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу, пільг з безплатного користування житлом, опаленням і освітленням не передбачено.
  Після такої відповіді народний депутат України зрозумів, що дане питання потребує особливої уваги, оскільки держава в черговий раз позбавляє своїх громадян на соціальний захист передбачений у Законах України.
  Володимир Даниленко підготував відповідний депутатський запит, який був оголошений у залі засідань Верховної Ради України на адресу Кабінету Міністра України та Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації з вимогою визначити механізм надання пільг журналістам, які проживають у сільській місцевості.
  Нажаль, Комітет показав свою байдужість та проігнорував свої контролюючи функції щодо виконання Законів України, які стосуються засобів масової інформації, а ось співпраця з Міністерством соціальної політики України принесла свої позитивні результати.
  Так Міністерство визнало, що врегулювання порушеного питання потребує відповідної підготовчої роботи для цього Мінсоцполітики планує провести нараду за участю зацікавлених центральних органів виконавчої влади з метою вивчення питання щодо необхідності внесення змін до законодавства та розрахунку суми видатків держбюджету.
  Народного депутата України, першого секретаря Сумського обкому КПУ Володимира Даниленка запросили взяти участь у вказаній нараді.
Найцікавіше у цій ситуації те, що на дану проблему ніхто раніше не звертав уваги, так з відповіді Державного комітету телебачення і радіомовлення України, яке надійшло до народного депутата виходить, що комітет навіть не знає скільки журналістів працює у сільській місцевості та потребує пільг, які передбачені законодавством.

Переглядів: 537 | Додав: symu-okp | Теги: льготы, журналисты | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0