Меню сайту

Випадкове фото

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Липень » 23 » Жодних законних підстав для розпуску фракції Компартії України у Верховній Раді немає і бути не може
10:03
Жодних законних підстав для розпуску фракції Компартії України у Верховній Раді немає і бути не може

22 липня 2014 року парламентська коаліція, яка створена “партіями війни”, прийняла зміни до Закону «Про Регламент Верховної Ради України» мета яких була обґрунтувати намагання ультрарадикалів і націоналістів ліквідувати фракцію комуністів у Верховніц Раді України і, таким чином, заткнути рота мільйонам українських громадян, які проголосували на останніх парламентських виборах за Компартію.

Проте, незважаючи на позитивне для правлячого режиму голосування щодо зміни Закону «Про Регламент Верховної Ради України», це жодним чином не дає ніяких правових підстав для розпуску фракції Компартії України, як і будь-якої іншої фракції, у парламенті цього скликання.

Так, згідно частини першої статті 58 Конституції України, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи.

Дана норма Конституції поширюється й на ситуацію з набуттям чинності змін до Регламенту Верховної Ради, які були проголосовані 22 липня.

Якщо хтось буде запевняти вас, що ця стаття (стаття 58 Конституції України) поширюється лише на права і свободи окремої людини та громадянина, а зміни до Регламенту – це стосується роботи фракції, сміливо кажіть, що він або невіглас, або нахабний і цинічний брехун. Бо згідно статтям 57 – 60 Закону «Про Регламент Верховної Ради України» депутатська фракція не є юридичною особою. Фракція – це парламентське обʼєднання громадян, тобто фізичних осіб, котрі, на відміну від інших громадян, лише мають спеціальний статус народних депутатів. А тому, прийняті 22 липня зміни правил створення та роботи парламентських фракцій порушують саме права та свободи людини і громадянина. Порушують права і свободи народних депутатів та виборців, котрі за них проголосували.

Крім того, процедура створення парламентської фракції законодавчо врегульована лише у межах першої сесії Верховної Ради нового скликання і до моменту обрання Голови Верховної Ради України та створення інших органів Верховної Ради.

А це, в свою чергу, означає, що зміни до Регламенту Верховної Ради України, які 22 липня прийняли ультрарадикали і націоналісти, можуть поширюватися виключно на майбутнє. Тобто лише починаючи з наступного VIII скликання Верховної Ради України коли будуть формуватися нові парламентські фракції.

До того ж, зміни до Регламенту були прийняті з брутальними порушеннями цього самого Регламенту: без розгляду у відповідних комітетах, без висновків юридичного та головного науково-експертного управлінь Верховної Ради.

Оскільки створення створення парламентскої фракції не оформлюється окремою постановою Верховної Ради України, в разі незаконного оголошення Головою Верховної Ради України інформації про розпуск фракції КПУ, таке рішення не потрібно оскаржувати до Конституційного Суду України.

Компартія готова до будь-яких провокацій з боку правлячого режима і, згідно закону, буде безумовно відстоювати свої права і права своїх виборців. Ми обов’язково оскаржимо незаконну заборону, якщо влада піде на цей крок, в Окружному адмінсуді згідно Кодексу адміністративного судочинства.

Ми переконані, що правда і справедливість на нашому боці і готові йти до переможного кінця.

Прес-служба

Переглядів: 375 | Додав: kpu-vp | Теги: КПУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0