Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 130

Соцмережа

В контакте

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2011 » Вересень » 6 » Звіт народного депутата України Володимира Даниленка за восьму сесію Верховної Ради України (з лютого 2011 по липень 2011)
12:34
Звіт народного депутата України Володимира Даниленка за восьму сесію Верховної Ради України (з лютого 2011 по липень 2011)
Даниленко В.А.Народним депутатом України, першим секретарем Сумського обласного комітету КПУ Володимиром Даниленком за період роботи восьмої сесії Верховної Ради України було ініційовано одинадцять законодавчих ініціатив. З них сім проектів Законів України та чотири проекти Постанов Верховної Ради України.
  Так народним депутатом України Володимиром Даниленком 2 лютого 2011 року був зареєстрований у Верховній Раді України проект Закону України Про внесення доповнень до статті 7 Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності» (щодо об’єктів інженерної інфраструктури водопровідного господарства), № 8048.
  Проектом зазначеного закону пропонується внести зміни до частини першої статті 7 Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності», шляхом розширення переліку об’єктів, що можуть безоплатно передаватися з державної у комунальну власність, за рахунок об’єктів інженерної інфраструктури водопровідно-каналізаційного господарства (включаючи мережі, споруди, устаткування), що пов’язані з постачанням споживачам води,  відведенням і очищенням стічних вод, а також благоустрою населених пунктів.
  Його метою є створення законодавчого підґрунтя для зміцнення матеріально-технічної бази місцевого самоврядування.
21 лютого 2011 року Володимир Даниленко зареєстрував проект Закону України Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо заборони знаходження особи, яка не досягла 16-річного віку у закладі в якому здійснюється розпивання алкогольних напоїв у нічний час), № 8138.
  Основними положеннями цього законопроекту встановлюється особливий законодавчий захист неповнолітніх громадян від можливих посягань на їх життя, фізичний, духовний та моральний розвиток.
   Зокрема, передбачено адміністративну відповідальність посадових осіб або осіб, які відповідальні за роботу закладу у якому здійснюється  розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв  за допуск осіб, що не досягли 16-річчного віку до зазначеного закладу без батьків, чи осіб, що їх замінюють з двадцять другої до восьмої годину.
 Проектом пропонується доповнити Закон України «Про охорону дитинства» новою статтею 5-1 у якій передбачити механізм та коло осіб, яким надано право перевіряти вік особи, щодо якої у них виникли сумніви відносно досягнення 16-річчного віку та введення заборони знаходження особи, віком до 16 років у закладах, де здійснюється роспиття спиртних напоїв.
  Метою нормативного акту є захист неповнолітніх дітей від, морально-етичних відхилень, шкідливих звичок та інших негативних впливів на їх психічний, духовний та фізичний розвиток, що можуть зашкодити вихованню достойного громадянина України.
  3 березня 2011 року був зареєстрований проект Постанови Верховної Ради України про відзначення 70-річчя партизанського руху в Україні, № 8196.
  Дана Постанова була ініційована на підтримку ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті та пропаганду патріотизму серед молоді України.
  Постановою пропонувалось Кабінету Міністрів України утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 70-річчя партизанського руху в Україні та затвердити план заходів та їх фінансування з Державного бюджету України.
  Зокрема, завдяки даній постанові, яка була прийнята Верховною Радою України 21 квітня 2011 року у Сумській області буде проведена реставрація пам’ятників Ковпака С.А. та Руднєва С.В. у м. Путивлі, капітальний ремонт меморіального комплексу «Спащанський ліс» в Путивльському районі та ремонт дороги м. Путівль – «Спащанський ліс».
  Також буде розглянуте питання щодо повернення імені С.А. Ковпака Глухівському коледжу Сумського національного аграрного університету.
18 березня 2011 року зареєстрована ініціатива про проведення парламентських слухань на тему: "Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері" (12 жовтня 2011 року), № 8264.
  Проектом цієї Постанови пропонується провести в 2010 році парламентські слухання на тему «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і  перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері».
 Метою проведення парламентських слухань на тему «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері» є створення необхідних правових та соціально-економічних засад спрямованих на  унеможливлення зростання впливу негативних моральних явищ на розвиток громадян та захист суспільної моралі в цілому та позитивного розвитку особистості.
  24 березня 2011 року зареєстрований проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо безкоштовного показу художніх та документальних фільмів про Велику Вітчизняну війну 1941-1945 років у кінотеатрах у День Перемоги), № 8292.
  Проектом пропонується доповнити статтю 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» новою формою увічнення Перемоги та подвигу народу-переможця у вигляді організації безкоштовного показу художніх та документальних фільмів про Велику Вітчизняну війну 1941-1945 років у кінотеатрах, будинках культури та клубних установах.  
  Проект спрямований на збереження пам’яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, завданням проекту є виховання молоді та дітей на прикладі подвигу та відданості народу-переможця, як зразок патріотизму та поваги до держави.
6 квітня 2011 року народний депутат-комуніст виступив одним із співавторів проекту Закону України «про техногенну безпеку», № 8346.
Предметом правового регулювання зазначеного проекту закону є визначення техногенної безпеки, основні права та обов’язки центральних та місцевих органів виконавчої влади, систему здійснення державного нагляду за техногенною безпекою, проведення експертно-технічної діяльності, відповідальність.
  23 травня 2011 року перший секретар Сумського обкому КПУ ініціював заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний час, дана ініціатива була зареєстрована у вигляді проекту Закону України про внесення доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових у нічний час), № 8560.
  Проектом Закону пропонується доповнити статтю 15-3 Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ” новою частиною, якою заборонити роздрібну торгівлю пива (крім безалкогольного),  алкогольних,  слабоалкогольних напоїв, вин столових з двадцять третьої до шостої години, крім на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших підприємствах громадського харчування.
  Також законопроект передбачає ведення адміністративної відповідальності за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями у нічний час.
  Цілю даного проекту Закону є захист молоді від зловживання спиртними напоями у нічний час та попередження скоєння злочинів у стані алкогольного сп’яніння.
  15 червня 2011 року зареєстровано законопроект про внесення змін до статті 172 Податкового кодексу України (щодо не оподаткування доходу з продажу нерухомості спадкоємцями першої черги), № 8672.
  Проектом Закону пропонується внести зміни до статті 172 Податкового кодексу України шляхом доповнення підпункту 172.1 зазначеної статті новим абзацом,  у якому визначити, що дохід від операції з продажу (обміну) успадкованого об'єкта  нерухомості платниками податку, що відносяться до першої черги спадкоємців за законом безвідносно до того, скільки часу пройшло з моменту прийняття спадщини, не оподатковується.
  6 липня 2011 року на підтримку ініціативи Федерації шахів Сумської області народним депутатом Володимиром Даниленком був зареєстрований  проект Постанови Верховної Ради України «про проголошення Дня шахів в Україні», № 8760.
  Проектом Постанови пропонується встановити 20 липня Днем шахів в Україні.
  На виконання даної постанови Кабінету Міністрів України невідкладно, з дня її прийняття, створити організаційний комітет з питань щорічного відзначення Дня шахів в Україні із залученням представників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, інших міністерств, відомств та громадських організацій; невідкладно, з дня утворення організаційного комітету, затвердити державну програму заходів із щорічного відзначення Дня шахів в Україні,; доручити обласним державним адміністраціям щорічну підготовку відзначення на місцях Дня шахів в Україні.
  7 липня 2011 року зареєстровано проект Закону України про внесення змін до розділу VІI "Прикінцеві положення" Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (щодо соціального захисту громадян), 8779.
  Проект Закону передбачає відміну дії пункту 4 прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік»
Законопроект направлений на відновлення дії статей 39, 50, 51, 52 та 54 Закону  України "Про статус і соціальний захист громадян, які  постраждали  внаслідок  Чорнобильської  катастрофи", статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», статей 14, 22, 37 та частини третьої статті 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», для відновлення рівня соціального захисту громадян і забезпечення їх конституційних права.
  Нагадаємо, 14 червня цього року Партія регіонів, Блок Литвина, депутатська група «Реформи за ради майбутнього» та частина депутатів із фракції «Наша Україна - Народна Самооборона» прийняли зміни до Державного бюджету на цій рік, де були пропозиції визнати право за КМУ визначати розмір пенсії для чорнобильців, дітей війни та інших незахищених верст нашої держави. Президент України Віктор Янукович підписав зазначений Закон України без зауважень 16 червня.
  Під час восьмої сесії Верховної Ради України народним депутатом України Володимиром Даниленком було подано сімнадцять депутатських запитів до різних державних установ, з них:
• п’ять до Генерального прокурора України
• шість Керівникам міністерств і відомств України.
• п’ять до Кабінету Міністрів України
• один до Президента України
  Починаючи з січня 2011 року депутатом-комуністом було надіслано 430 депутатських звернень до різних державних установ та організацій для захисту законних прав та інтересів громадян.
  Володимиром Даниленком за час восьмої сесії Верховної Ради України не було пропущено жодного пленарного засідання та зроблено 28 виступів у залі засідань Верховної Ради України.

Прес- служба Великописарівського РК КПУ

Переглядів: 601 | Додав: kpu-vp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Друзі сайту

  • НАШ БАННЕР
     

  •  
    Сайт народного депутата України Володимира Даниленка></a> 
 <div><div><b><br></b></div><div>
 
 <a href=

    Коминформ

    Сумской обком КПУ

    Коминформ

    Неофициальный сайт Великой Писаревки
     

    Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0